E 341 - Fosforečnany vápenaté


Látka upravuje kyselost v sypkých směsí pro výrobu nápojů, při výrobě sýrů, masných výrobků. Působí jako stabilizátor a tavící sůl v tavených sýrech. Používá se zejména v pekařských a cukrářských výrobcích.

Typ látky
Regulátor kyselosti, látka zlepšující mouku, plnidlo, zahušťovadlo, zvlhčující látka, protispékavá látka
Bezpečné/Škodlivé
Živočišné
Nevhodné pro děti
Alergení
Zakázáno
Akceptovatelná denní dávka (mg/kg váhy jedince)
Skóre
2

Látka nená žádné nežádoucí účinky a je využívána jako zdroj vápníku. V ČR se ojediněle přidávají do potravin jako zdroj vápníku.

Sdílení


Doporučujeme


brožura: nádor prsu


Komentujte, hodnoťte, ptejte se!
Přihlašte se pomocí

nebo zadejte své jméno