E 325 - Mléčnan sodný


Sůl kyseliny mléčné(E 270) upravuje pH a prodlužuje trvanlivost potravin. Vlastnosti mléčnanu sodného vázat vodu se využívá v při výrobě pečiva a masných výrobků.

Typ látky
Antioxidant, plnidlo, zvlhčující látka
Bezpečné/Škodlivé
Živočišné
Nevhodné pro děti
Alergení
Zakázáno
Akceptovatelná denní dávka (mg/kg váhy jedince)
Skóre
2

Nejsou známy negativní účinky. U kojenců způsobuje jedna z forem kyseliny mléčné překyselení, průjem a zvracení. Látka není povolena v dětské výživě. K výrobě dětských příkrmů je povolena forma L látky v nezbytném množství.

Sdílení


Doporučujeme


brožura: nádor prsu


Komentujte, hodnoťte, ptejte se!
Přihlašte se pomocí

nebo zadejte své jméno