E 322 - Lecitiny

Sojový lecitin, fosfolipidy


Zlepšuje vlastnosti mouky a tím následně i těsta. Zpomaluje zvětrávaní pečených potravin. Mezi přírodní zdroje lecitinu patří ořechy, semena, sójové boby, vaječná žloutek, některé oleje.

Typ látky
Antioxidant, emulgátor
Bezpečné/Škodlivé
Živočišné
Nevhodné pro děti
Alergení
Zakázáno
Akceptovatelná denní dávka (mg/kg váhy jedince)
Skóre
1

Zdraví prospěšná látka, která např. posiluje mozkové funkce, snižuje hladinu cholesterolu, posiluje paměť a účastní se přeměny tuků na energii, zabraňuje ateroskleróze.

Sdílení


Doporučujeme


brožura: nádor prsu


Komentujte, hodnoťte, ptejte se!
Přihlašte se pomocí

nebo zadejte své jméno