E 296 - Kyselina jablečná


V přírodě volně se vyskytující kyselina, synteticky výráběna. Dobře se rozpouští ve vodě, v pevném skupenství je v podobě bílého prášku. Podporuje antioxidanti a inhibuje enzymy, které u nakrájeného ovoce způsobují hnědé zbarvení. Pro použití jako přídatná látka v potravinách se používá směs D a L kyseliny jablečné.

Typ látky
Regulátor kyselosti
Bezpečné/Škodlivé
Živočišné
Nevhodné pro děti
Alergení
Zakázáno
Akceptovatelná denní dávka (mg/kg váhy jedince)
Skóre
0

Nejsou známy negativní účinky. Použití v ČR je povoleno ve všech potravinách kromě dětské výživy. Kyselina jablečná se vyskytuje v lidském těle, v podobě svého iontu (malát).

Sdílení


Doporučujeme


brožura: nádor prsu


Komentujte, hodnoťte, ptejte se!
Přihlašte se pomocí

nebo zadejte své jméno