E 270 - Kyselina mléčná


Vzniká mléčným kvašením cukrů např. v mléce, sýrech, kyselém zelí. Kyselina mléčná se používá pro okyselení potravin, působí proti některým anaerobním bakteriím. Užití především v nápojích a sladkostech. Má antiseptické vlastnosti. Používá se v pekařství, pivovarnictví, při výrobě sýrů, bývá obsažena v margarínech, sladkostech a kojeneckých výživách.

Typ látky
Regulátor kyselosti
Bezpečné/Škodlivé
Živočišné
Nevhodné pro děti
Alergení
Zakázáno
Akceptovatelná denní dávka (mg/kg váhy jedince)
Skóre
1

Vyskytuje téměř ve všech organizmech, je považována za bezpečnou. Nejsou známy negativní účinky. Tato forma není povolena v dětské výživě. U kojenců způsobuje jedna z forem kyseliny mléčné nežádoucí reakce. V ČR povoleno v nezbytném množství.

Sdílení


Doporučujeme


zdravi-leky.cz skripta-lymfedem


Komentujte, hodnoťte, ptejte se!
Přihlašte se pomocí

nebo zadejte své jméno