E 210 - Kyselina benzoová


Nejjednodušší aromatická kyselina. Jeden z nejstarších a nejpoužívanějších chemických konzervantů, často používán v kosmetickém, farmaceutickém a potravinářském průmyslu.V přírodě je velmi rozšířená, vyskytuje se v brusinkách, borůvkách a dalším ovoci. Inhibuje růst kvasinek a bakterií v potravinách. Nejlépe působí proti kvasinkám a bakteriím v kyselých potravinách.

Typ látky
Konzervant
Bezpečné/Škodlivé
Živočišné
Nevhodné pro děti
Alergení
Zakázáno
Akceptovatelná denní dávka (mg/kg váhy jedince)
5
Skóre
5

Většina lidí nemá s tímto konzervantem problémy. U citlivých jedinců se může dostavit různé nežádoucí účinky jako alergické reakce specielně kopřivka nebo astma. V krajních případech i anafylaktický šok.

Sdílení


Doporučujeme


zdravi-leky.cz skripta-lymfedem


Komentujte, hodnoťte, ptejte se!
Přihlašte se pomocí

nebo zadejte své jméno