E 200 - Kyselina sorbová


Brání růst plísní, kvasinek a některých druhů bakterií, které se vyskytují především v sýrech, marmeládach, víně nebo sušeném ovoci. Přidáva se do nápojů, majonéz, margarínů, mléčných výrobků, kečupů, cukrovinek, mastných výrobků salátových zálivek a nakládaného ovoce. Někdy se dá přednost konzervantů E 201 - E 203, pro špatnou rozpustnost kyseliny sorbové ve vodě.

Typ látky
Konzervant
Bezpečné/Škodlivé
Živočišné
Nevhodné pro děti
Alergení
Zakázáno
Akceptovatelná denní dávka (mg/kg váhy jedince)
25
Skóre
1

Nejsou známy žádné negativní účinky při vnitřním použití. Při vnějším použití mohou vznikat na pokožce alergické reakce jako kopřivka.

Sdílení


Doporučujeme


zdravi-leky.cz skripta-lymfedem


Komentujte, hodnoťte, ptejte se!
Přihlašte se pomocí

nebo zadejte své jméno